Het einde van… ja, van wat eigenlijk?

Vandaag was de afsluiting van een periode van zeven jaar. Een periode die begon op 1 juni 2006, bij CITY FM Classic Rock in Rijswijk. En vandaag is hij dus geëindigd, bij Radio Decibel in Amsterdam. Een periode met ups en downs, persoonlijke overwinningen, grote tegeslagen en teleurstellingen, maar al met al een periode in mijn leven waar ik geen spijt van heb en die ik zeker niet had willen missen!

Toen ik op 1 juni 2006 het pand in Rijswijk inliep voor mijn eerste werkdag ‘bij de radio’ kon ik niet weten dat ik vandaag, zeven jaar + 22 dagen later, mijn eigen radiostation op Internet zou hebben, getrouwd, vader en allround radiotechnicus zou zijn. En toch is dat zo. Ik had niet kunnen bedenken dat ik eind 2008, begin 2009 met mijn eigen handen (en een hoop hulp) een compleet radiostation zou verhuizen en opbouwen. Ik had niet kunnen denken dat mijn IT-kennis zich zou uitbreiden met social media, grafisch ontwerp, webdesign, programmeren en zelf programma maken. En toch is dat zo…

In die zeven jaar heb ik heel veel collega’s zien komen en gaan. Sommige uit eigen vrije wil en sommigen, net zoals ik nu, niet. Maar zeker collega’s die me hebben geholpen te komen waar (en veel belangrijker: wie) ik nu ben. Jean, Robert, Alex, Hans, Maarten, Mijke, Floris, Robin, Romana, Maggie, Jan-Willem, Chantal, Marco, Dries, Caspar, Melvin, William, Arno, Jeffrey, Sander Rob, Robert, Mark, Raimont, Patrick, Martin, Marcel, Yoram, Marieke, Mustafa, Michel, Ruud, Dieudonnee, Arno, Gwen, Perry, Pierre, Sanne, Sarah, Barry, Barend, Koen, Bart, Lindo, Eline, Jaimy, Linda, Saskia, Niels, Danielle, Nicky, Michael, Edwin, Malou, Ivo, Marjolein, Rolf, Jan, Sief en nog een flink aantal die ik nu ongetwijfeld ben vergeten.

Er zijn echter altijd collega’s die er uitspringen: Ronald, van wie ik meer over radio en techniek heb geleerd dan van wie dan ook. Lydia, mijn rookmaatje in Rijswijk en nog altijd een goede vriendin. Roger, Ruud en Frank die nog steeds geloven in Classic Rock en samen met mij CITY FM op Internet in leven houden. Ronald Krassenburg, die mij meevroeg met z’n band naar Parijs alwaar ik mijn vrouw leerde kennen en een nieuwe hobby vond. Gerro, die mij toestemming gaf om door te gaan met ‘mijn‘ CITY FM en mij daarin nog steeds steunt. Edwin, samen met Ronald en Martin de laatste der Mohicanen bij Radio Decibel en natuurlijk Ferry, de programmamaker die ging verkopen, een hele goede vriend werd en afgelopen februari helaas veel te vroeg is overleden.

Voor mij zit het er op bij de radio. Wie weet tot ziens en voor nu bedankt!