Open brief aan alle Ajacieden

Beste Ajacied,

Ik schrijf u dit niet omdat ik het idee heb dat het helpt, want dat doet het niet. Ik schrijf u niet omdat ik verstand van zaken heb, want dat heb ik niet. Ik schrijf u niet omdat ik wel denk te weten wat de oplossing is, want dat denk ik niet. Ik schrijf u omdat ik Ajacied ben en inmiddels ziek ben van het openbare gerollebol in de mooiste voetbalclub van Nederland!

Mijn club, mijn Ajax, met dertig landskampioenschappen, vier EuropaCup en twee Wereldbekers in de kast is verworden tot een plek waar oud-voetballers hun ‘five-minutes-of-fame’ denken te kunnen halen, over de rug van 111 jaar voetbalgeschiedenis.

Aan Johan Cruijff: Johan, iedereen weet dat je het beste voorhebt met ‘jouw’ Ajax. Maar de manier waarop je nu bezig bent is niet goed voor Ajax, het Nederlandse voetbal en je eigen reputatie. Probeer het binnenskamers op te lossen, zonder de media er bij te betrekken. De club, jóuw club, Ajax zou centraal moeten staan.

Aan de directie, RvC en ledenraad: Eigenlijk hetzelfde als datgene hierboven. Probeer de geschillen die zijn ontstaan binnenskamers op te lossen, zonder het publieke en verbale gerollebol in de media. Ajax en het voetbal zouden centraal moeten staan, niet de eigen ego’s.

Aan Louis van Gaal: ga ervoor! Je bent één van de succesvolste trainers in de 111-jarige geschiedenis van Ajax dus het vertrouwen is er wel. Ook voor jouw: laat Ajax voor alles komen. Het voetbal en de club zouden het belangrijkste moeten zijn!

Aan de supporters: hou je afzijdig van de bestuurlijke strubbeling en stort je op het voetbal. Nu meer dan ooit heeft Ajax onze steun hard nodig! Ga als één man achter het elftal staan en schreeuw/zing/duw ze weer in de goede richting. Tegen twaalf man wint geen enkele ploeg uit Nederland!

En als laatste aan Frank de Boer: Frank, jou wil ik enkel vragen om gewoon zo door te gaan. Trek je niks aan van al het getouwtrek en geharrewar om je heen, bewaar je rust en breng ons goede resultaten!

En als laatste: WIJ ZIJN AJAX EN WIJ ZIJN DE BESTE!