Moeten we dit nu echt willen?

Ik ben een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting en het recht om te doen wat je wilt zolang anderen daar geen hinder van ondervinden. Maar ik vraag me af of het nieuwste initiatief van 538-jock Ruud de Wild nu echt is wat we willen. Hij is voornemens op 3 mei een radioprogramma te maken vanuit voormalig concentratiekamp Auschwitz


Iedereen die wel eens naar 538 en/of Ruud de Wild geluisterd heeft, weet dat hij nu echt niet de meest serieuze jock in Neerlands ether is. Dat hoeft ook niet, want 538 is geen Radio 2. Dus vanwaar dit initiatief? Volgens Ruud de Wild zelf ‘zodat we nooit vergeten wat daar tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd‘. Een nobel en uiterst sympathiek idee dus. Maar toch heb ik m’m twijfels.

Die twijfels hebben te maken met de persoon Ruud de Wild en het station 538. Zijn zij het juiste platform om te ‘jeugd’ te onderwijzen over de gruwelen van Auschwitz en de Tweede Wereldoorlog? Er zullen veel mensen zijn die dat vinden. Ik echter, vind dat niet. Ik kan ook niet precies uitleggen, noem het een onderbuikgevoel. De combinatie Ruud de Wild/Radio 538/Auschwitz zorgt voor een enigzins vieze smaak in mijn mond.

Om gelijk de nodige mensen de mond te snoeren, dat heeft niets te maken met Ruud de Wild als persoon of 538 als station. Beiden hebben mijn sympathie, juist voor deze actie. En zoals eerder gestipuleerd, ik kan geen echte reden noemen. Ik ben van mening dat onderwijs over de Tweede Wereldoorlog thuishoort in de schoolbanken en niet tussen de dampende hits. Maar goed, het moge als bekend verondersteld worden dat ik in deze ouderwets van instelling ben.

Als nageslacht van een Auschwitz-slachtoffer en lid van het Erepeloton Waalsdorp heb ik een afwijkende mening over zaken die de Tweede Wereldoorlog behelzen. Nogmaals, dat heeft niks te maken met Ruud de Wild en/of 538, maar uitsluitend met het onderwerp…

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties