In een woord: HELD!

BERLIJN – De 43-jarige Amerikaanse Jood, Mark Gould, heeft de voormalig SS’er ontmaskerd, die zijn familie vermoordde.

Gould, tevens historicus, keek daarbij vier jaar de duivel in de ogen. Hij toonde na een onderzoek van vier jaar aan dat de voormalig SS-moordenaar 65 jaar ongestoord in het Duitse Hessen woonde. Onder de slachtoffers van Frank waren 28 familieleden van Gould, waaronder kinderen.

Gould dook in de wereld van neo-nazi’s en woonde onder andere vergaderingen van SS-veteranen bij. Hij ontmoette de inmiddels 97-jarige en tijdens de Tweede Wereldoorlog SS luitenant-kolonel Berhard Frank in 2006 op zo’n vergadering en won zo het vertrouwen van Frank.

“Ik schreef brieven met Frank, waardoor ik de handtekening van de voormalig SS’er kon vergelijken met de handtekening onder de opdracht van de eerste genocide van joden op 28 juli 1941”, zegt Gould tegen Bild.

Toen Gould uiteindelijk klaar was met zijn onderzoek, kon hij, na zich vier jaar te hebben ingehouden, zijn frustraties uiten. Hij las alle namen van zijn 28 familieleden op, die door Frank gedood zijn. Gould gaf de voormalig SS’er Frank aan en heeft de steun van de Amerikaanse autoriteiten en de Duitse politie gekregen.

Telegraaf.nl: Jood ontmaskert SS’er