Genealogisch onderzoek

Woont in /dev/radio, praat in PHP

Genealogisch onderzoek is iets waar ik al jaren mee bezig ben. In eerste instantie op papier, later lokaal op een computer en sinds enige tijd eindelijk online. Tegenwoordig is het zonder meer mogelijk om zonder al te veel moeite een stamboom online te zetten, bv. door het gebruik van Geni of MyHeritage. Mijn insteek is echter iets anders. Ik streef naar een stamboom die zo ver mogelijk teruggaat en die zo compleet mogelijk is, daar waar het de persoonsgegevens betreft. Vandaar dat ik ook niet voor die tools gekozen heb, maar voor een eigen website die gevoed wordt vanuit software op mijn laptop. Alle invoer gebeurt lokaal, via Ancestris. Vervolgens wordt de GEDCOM geĆ¼pload naar de website die draait op Webtrees 1.5.1.

Zoals gebruikelijk is ‘information on living‘ (de gegevens van de nog in leven zijnde personen in de database) afgeschermd. Deze informatie is uitsluitend beschikbaar voor mensen met een inlognaam. Inloggegevens worden alleen verstrekt aan familie-leden. E.e.a. uiteraard vanuit het oogpunt van privacy.

Parenteel Abraham Fresco (1625)

Reacties: 1

  1. MacSchulte schreef:

    Ik ben nieuwsgierig geworden naar de Jacob Fresco *23nov1896 die als hofmeester bij de HAL gewerkt zou hebben en als een van de weinigen in die familie niet in Auschwitz vermoord. Heeft u enig idee waar die gebleven is? In Amerika uitgestapt? En hoe is zijn broer Abraham de oorlog doorgekomen?
    Ik kwam hier terecht omdat diens vrouw Vicari een voorouder met mij deelt.

Je reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.